Taxateur Utrecht staat voor je klaar

Als je denkt aan het aanpassen, verhogen of zelfs het afsluiten van een nieuwe hypotheek, dan heb je altijd een taxatie nodig. Ook taxateur Utrecht helpt je graag bij het kopen van een woning. Ze bepalen de waarde van je woning. Zeker bij het kopen van een woning hebben hypotheekverstrekkers vaak een goedgekeurd taxatierapport nodig. Hierin staat een overzicht en de waardebepaling van je woning. Dit helpt de bank zekerder te zijn wanneer er een huis is dat onmiddellijk verkocht moet worden. De marktwaarde wordt bepaald door taxatie en voor hoeveel je deze wilt verkopen. Tegenwoordig worden er steeds strengere regels en eisen gesteld aan beoordelaars. Je moet de vereiste jaarlijkse bijscholingen en permanente educatie volgen. Dus als je ervan droomt om taxateur Utrecht te worden, dan gebeurt dit niet zomaar.

taxateur Utrecht

Huurwoning

Een huurwoning is een woning die mensen huren van een eigenaar. Dit is meestal een woningbouwvereniging of een particulier. Een taxateur heeft je woning ook hoog gewaardeerd in een NWWI-rapport. Dit wordt door de NWWI gecontroleerd op kwaliteit. De NWWI is een onafhankelijk instituut dat het afgegeven beoordelingsrapport verifieert. Ze willen dat elke taxatie consequent volgens de richtlijnen wordt voorbereid.

Dit rapport is gebaseerd op verschillende factoren:

  • Huidige huur
  • Marktwaarde
  • Huur is gebaseerd op huurpunten
  • Huidige huuroptimalisatie
  • Onderhoudsstatus
  • Mogelijke leegwaarde
  • Initieel netto-inkomen
  • Berekening van onkosten

Weet je niet zeker welk type rapport je nodig hebt? Vraag ernaar bij taxateur Utrecht of een financieel adviseur.

Huurpunten

Huurpunten klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Goede kennis en ervaring is belangrijk. Het puntensysteem geeft de kwaliteit van de huurwoning weer. Aan elk onderdeel van de woning, zoals oppervlakte, inpandige voorzieningen, en WOZ-waarde, worden punten toegekend. Je krijgt geen punten voor toiletten, hallen, gangkasten en meterkasten. Ook heb je aparte puntensystemen voor vrijstaande en niet-zelfstandige woningen. Elke score komt overeen met de maximale huur onder de liberaliseringsgrens. Overschrijdt het de grenzen van de liberaliseringsgrens? Dan valt het huis in de vrije zone. Deze limiet bepaalt of je huurwoning een sociale huurwoning of een vrije sector is, taxateur Utrecht kan je hier allemaal bij helpen.